Werkwijze

Als wij samen aan het werk gaan beginnen we met een intake, een kennismakingsgesprek. Hierin kunnen we elkaar wat leren kennen en kan je hulpvraag aan de orde komen. 

Ik werk lichaams- en ervaringsgericht; dat wil zeggen dat ik met je op zoek ga naar de verbinding tussen verstand en gevoel, ik luister naar wat je zegt in woorden, en tegelijkertijd luister ik naar wat jouw lijf me vertelt. Wanneer je ook naar je lichaam leert luisteren, kun je jezelf pas werkelijk gaan begrijpen en kan er herstel en heling komen. 

Ik werk in contact. In contact met mezelf en met jou, in het hier en nu. Om jezelf te kunnen (terug) vinden is er contact nodig met de ander. Of het nu in woorden is, door oogcontact of door fysieke aanraking, we hebben het nodig. Maar echt contact is ook spannend omdat je misschien juist in het contact met anderen teleurgesteld bent geraakt, waardoor je vertrouwen is beschadigd. Dan wordt je bang om jezelf te verbinden met die ander, en om je te laten zien en gezien te worden in wie je echt bent. En tegelijk voel je wel het verlangen naar verbinding. 

In mijn werk als therapeut maak ik gebruik van verschillende inzichten, technieken en oefeningen uit onder andere de Gestalttherapie, Bio-energetica (lichaamsgerichte oefeningen) , Voice Dialogue, Mindfulness (ademhalingsoefeningen) en Systemische therapie.